Fatboy var aldrig menat att vara retro eller vintage, det var aldrig heller menat att vara låst till ett specifikt sound. Det handlade om 6 killars passion för musik som blev deras liv, ett sätt att överleva som dom vill kalla det.

Bandet har två historier, där den ena historien börjar sina dagar som teatermusiker/skådisar på Pistolteatern i Stockholm med föreställningen ”Tiggarens Opera” där dom spelade bovarna i uppsättningen. Kurt Weills utmanande musik gjordes om till country på ett sett som fick pressen att gå bananas över vad dom hörde. Föreställningen blev så hyllad att den gick på Sverige turne mellan 1998/1999, och uttrycket ”På en teater nära dig” fick en helt ny innebörd.

Den andra historien börjar på countryhaket Cantina West i Stockholms innerstad. där Fatboy tog smyg gig för att hålla uppe den hederliga 4/4 countryrytmen, och det var här som gigen började bli mer vanliga. Under ett av dessa gig som en högt uppsatt på Envikens Records övertalade bandet till en studiosittning,  dom första inspelningarna blev upplockade av ett annat stockholmsbolag som tillsammans med Envikens Records bestämde sig för att ge ut musiken. Det var inte förens oktober 2004 som ”This tear will never leave my eye” släpptes och vi fick vårt första smakprov på bandets unika stil. När första fullängds albumet ”Stellhearts” släpptes 2005 som både pressen och allmänheten hittade en ny combo att älska. Detta blev stora genombrottet där konserterna avlöste varandra och följarna växte. Resten är nu som man brukar säga historia.